Šibenik - Zadar, 18.08.08.
Wednesday, 27 August 2008
 
Izvještaj uskoro. Slike u fotogaleriji
 
PRVACI 2008!
Wednesday, 11 June 2008
 
KK ZADAR - PRVAK HRVATSKE 2007/08!! 
 
 Slike u fotogaleriji ili izravno ovdje.
 
Zadar - Split, 27.05.08.
Thursday, 29 May 2008

 

Slike sa utakmice možete pogledati u fotogaleriji

 
Zadar - Zagreb, polufinalna serija
Thursday, 29 May 2008
 
Slike sa utakmica u fotogaleriji 
 
Manifestacija: "Oproštaj od Jazina"
Thursday, 15 May 2008
 
UN Tornado Zadar Vas poziva na spektakl pod nazivom "Oproštaj od Jazina" koji će se održavati sutra (16.05.08.) na zadarskom mostu "Branimiru".

Koncerti, slavlje i popratni sadržaji će se odvijati od 15h do večernjih sati.

Svi su pozvani!
 
Svjetlost Brod - Zadar, 08.05.08.
Friday, 09 May 2008

 Nakon već "standardnih" lokacija, konačno nam dolazi Slavonski Brod i gostovanje u ravnici. Predivno vrijeme i vesela ekipa samo povečavaju dobro raspoloženje. U Brod se upućuje pretežito mlađa ekipa; vlakom, kombijem i redovnim linijama... Stižemo u Brod u veselom raspoloženju i smještamo se na tribini. Navijanje od početka odlično. Svatko navija za trojicu... skidaju se majice, a montažna tribina se skoro ruši od našeg "plesa po tribinama" :D Sve skupa jako dobra atmosfera, visoka pobjeda Zadra, dobro navijanje, a još bolja zezancija i raspoloženje. Gostovanjem u Slavoniji nismo zaboravili obilježiti nedavnu obljetnicu akcije "Bljesak", kao i sjetit se preminulog "Hrvoja Ćustića".

Poslije utakmice zabava po Slavonskom Brodu, i veseo povratak kući...  Tko je bio dobro se zabavio, a tko nije nek im bude žao.

Slike u fotogaleriji

 
Priopćenje: Ime dvorane
Monday, 28 April 2008
 S obzirom da se završetak sportske dvorane na Višnjiku bliži samom kraju, odnosno da će se u skoro vrijeme odigrati i prve službene utakmice, a ista još uvijek nema "službeno“ ime, Udruga navijača "Tornado Zadar“ ovim priopćenjem želi skrenuti pozornost svekolikoj zadarskoj javnosti i naročito gradskim ocima koji su mjerodavni za imenovanje naziva dvorane, odnosno pokrenuti inicijativu da se dvorana nazove po velikanu i istinskoj legendi ne samo zadarske, već i svjetske košarke, Krešimiru Ćosiću.
 
Posljednji ispračaj Hrvoja Ćustića
Friday, 04 April 2008
 
Vodstvo i članovi zadarskog Tornada položili su vijenac, vezali za ogradu Tornadov šal i zapalili svijeće na mjestu gdje je preminuo nesretni Hrvoje Ćustić. Bez ijedne riječi upućene vodstvu NK Zadar desetak članova Tornada u tišini se pomolilo za mladog zadarskog nogometaša te napustilo teren. VIDEO
 
Pozivamo sve pripadnike Tornada da sutra (05.04.) dođu do prostora Udruge do 14:00. gdje će biti okupljanje te zajednički odlazak na posljednji ispračaj Hrvoja Ćustića u Murvicu. Polazak iz prostora Udruge biti će u 14:00!
 
Hrvoje Ćustić - Počivao u miru
Friday, 04 April 2008

 

Zadar tuguje...

 
Zadar - FMP, 25.-29.03.08.
Friday, 04 April 2008


 
Slike sa četvrtfinalnih utakmica regionalne lige protiv beogradskog FMP-a možete pogledati u našoj fotogaleriji .
 
Potpuni izvještaj uskoro... 
 
Zadar - Crvena Zvezda, 22.03.08.
Tuesday, 25 March 2008
 
 Posljednju utakmicu u regionalnoj ligi Zadru je u goste donijelo mrskog protivnika, momčad crvene zvezde. Unatoč "atraktivnom" protivniku, prvo poluvrijeme prolazi u muku i tišini zbog bojkota Tornada. Tek se u zadnjoj minuti prvog dijela Tornado diže na noge, te uz parolu "IZIGRANI - PREVARENI", te stendarde "Vaš prvi, a ne šesti igrač" i "Naš ponos, naš stav" isprača igrače s parketa.
 
Drugo poluvrijeme započinje koreografijom uz parolu "SVI KO JEDAN STAT ĆEMO UZ NJEGA" i pjesmom "Ante Gotovina". Nakon koreografije i dimne, treča se četvrtina nastavlja u odličnom ritmu sa euforičnim navijanjem i 20ak zastava na 2 štapa i barjake. Nakon završenih 40 minuta; Zadar je izgubio, Tornado pobijedio, a oboje idemo u četvrtfinale i dvojboj sa FMP-om. Jedni na tribinu sa Zadrom u srcu, a drugi...
 
Slike u fotogaleriji
 
Vukovar 2008.
Monday, 03 March 2008

50ak pripadnika Tornada uputio se u Hrvatski grad Heroj, Vukovar. Put prolazi bez večih poteškoča, uz dobro raspoloženje i hrvatsku pjesmu. Stižemo kao prva navijačka skupina, a ubrzo se pridružuju ostali: Torcida, Funcuti, Demoni, BBB, Kohorta, Škripari, Ultrasi Mostar, Ultrasi, Armada... 

Svi koji su očekivali bilo kakav međusobni sukob ili mrke poglede su se prevarili; rukovanje, razgovori i pokoje piće je ono što se događalo na mjestu okupljanja. U 11:00 oko 3 000 hrvatskih navijača počinje sa svojim mimohodom ulicama Vukovara. Pjevaju se domoljubne pjesme; pjesme o Vukovaru, Vukovarcima i u čast domovini Hrvatskoj. Neopisiv osječaj ponosa i časti...

Slike u fotogaleriji  (uskoro još) 

Opširnije...
 
Milicija i Tornado
Tuesday, 12 February 2008

pisao "jaderazadar":

 Evo, sad ću malo o odnosu nekadašnje milicije i Tornada.

Radi se o razdoblju 1979. kada sam ko mulac prvi put doša na istok (do tada uvik sa ćaćom na zapadu) do kraja osamdesetih tj. dok je Tornado bija na istoku. Milicija je samo jedanput uletila među Tornado i to na polufinalu Kupa Korača 1988. ili 89. nisam siguran, ali to je već bilo vrime kada puno toga nije štimalo u Tornadu.

Svi ste već ćuli priče o tome kako su beogradski klubovi bili dočekivani, kako su se pivale hrvatske pisme, kako je sve i svašta padalo po parketu, kako je stotine petardi znalo pukniti, a baklju nikada niko nije pustija iz ruke iako je sve ovo kamera snimala. Nikada milicija nije uletila na istok. Neznam bili to nazva respekt ili strah.

Opširnije...
 
Zagreb - Zadar, KUP, 09.02.08.
Sunday, 10 February 2008

 Drugi tjedan za redom Tornado se okupio u dvorani Trnsko. Farsa koja se kasnije odigrala na parketu, nažalost počela je još početkom tjedna kada je navijačima Zadra onemogučena kupovina ulaznica pod izlikom da su sve karte podijeljene, te da "nema mjesta" za više posjetitelja, pa ni na "gostujućem" dijelu tribine (na koji se u svakom slučaju druge posjetitelje nije moglo smjestiti). Unatoč "fantomskoj" prodaji karata i "prepune" dvorane, pripadnici Tornada su se uspjeli raznoraznim privatnim kanalima domoći 20ak ulaznica.

Desetkovani, ali ne i poraženi, uputili smo se u Trnsko podržali klub u pohodu na Kup Krešimira Ćosića, a ono što nas je dočekalo i ćega smo bili svjedoci neka ide na dušu režiserima...

Navijanje kontinuirano unatoč lošem rezultatu i cirkusu na parketu. Uz premijeru nove pjesme "Svega si bio vrijedan ti..." valja izdvojiti i odavanje počasti heroju Krešimiru Ćosiću, te obilježavanje obljetnice smrti legende zadarske košarke, Enza Sovittia. Pjesma nije stajala ni kada je bilo jasno da Zadar nemože dobiti, za inat onima koji su bili "zaslužni" za to...

Nakon svega gorak okus ostaje, nažalost samo još jedan u nizu... 

 
Enzo Sovitti, 09.02.1969.
Saturday, 09 February 2008
Enzo Sovitti - 09.02.1969.

 

Opširnije

 
Priopćenje: Zadar - Partizan
Tuesday, 29 January 2008
 
Povodom tendencijoznih medijskih natpisa koji su se pojavili poslije utakmice Zadar - Partizan, UN Tornado Zadar izdala je priopćenje za javnost koji možete pročitati ovdje . Slike sa iste utakmice možete, kao i uobičajeno, pogledati u našoj fotogaleriji .
 
Split - Zadar, 19.01.08.
Monday, 21 January 2008

Na utakmicu sa Splitom,  koja bi u slučaju pobjede bila Zadrova 12. uzastopna u NLB ligi, uputilo se oko 300  pripadnika Tornada. Osim organiziranog busa, velik se broj ljudi uputio autima i kombijima put Splita. Uz odlično navijanje i urnebes Tornada, Zadar je uspio ostvariti cilj i nastavi pobjedničku seriju.

 Slike u fotogaleriji . Opširnije u nastavku.

Opširnije...
 
Natječaj za fotografa
Sunday, 13 January 2008

  Otvoren je natječaj za službenog fotografa Tornada.

Traži se netko tko se barem osnovno razumije u fotografiju i fotografiranje, a (možda i važnije) netko tko razumije navijanje; zna prepoznati "trenutak" na tribini i ima volje na ovaj način raditi za skupinu.

Za sve one koji su se izjasnili da bi željeli dati svoj doprinos, imate priliku...

Opširnije...

 
«« Početak « Prethodna 11 12 13 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 229 - 247 od 247
Themes and Templates by dezinedepot